SDE

Пасхальні богослужіння за участю владики Ярослава (Приріза)

22 квітня 2009
Друк E-mail
19 квітня на свято Вокресіння Христового преосвященніший владика Ярослав (Приріз) взяв участь у пасхальних богослужіннях в прокатедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці в м. Самборі. Після завершення Божественної Літургії настоятель храму прот. Богдан Добрянський, декан Самбірський, склав подяку архиєрею за те, що розділив радість великого празника з вірними парохії. Архиєрею також співслужили сотрудники прокатедрального храму.

20 квітня на другий день великодніх свят владика Ярослав (Приріз) очолив святкову Літургію у катедральному храмі в м. Дрогобич.

21 квітня владика Ярослав очолив архиєрейську Літургію в с. Тернава, Добромильського д-ту. Цього дня місцева громада святкувала 20-ліття з часу виходу з підпілля та початку богослужінь у храмі. Владика Ярослав у своїй проповіді пригадав про перші роки парафіяльного життя громади, відтоді як вона вийшла з підпілля.  Ще будучи священиком, владика Ярослав служив на цій парохії. Зокрема за його служіння було розписано та відремонтовано храм.

У святкуваннях також взяли участь прот. Віктор Коцеміра, декан Добромильський, та священики, які впродовж останніх 20-ти років служили на цій парохії. Серед них: о. Михайло Волошин (ЧНІ), за служіння котрого було відкрито храм та розпочато служіння у ньому; також – прот. Микола Витівський (тепер ректор Єпархіяльного Катехитичного Інституту), та прот. Василь Штокало (тепер заступник єпархіального економа). Після завершення богослужіння настоятель храму прот. Ігор Ільків склав подяку владиці Ярославу та усім священнослужителям за те, що розділили радість місцевої громади та долучились до святкувань.

Теми: Ярослав (Приріз), Самбірський деканат, Катедральний собор, Добромильський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори